Norme Coca 2023 - 2024

Din cauza conținutului în sare, consumul regulat de pastile efervescente crește riscul unor probleme cardiovasculare. Acest lucru nu înseamnă că medicamentele împotriva durerilor trebuie evitate, însă este bine să fie luate cu moderație, scrie passionsante.be.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES ARHIVA

Medicamentele respective conțin cantități destul de mari de sodiu, iar acumularea lor duce la riscuri de tulburări potențial serioase, ținând seama că aporturile de sare se adaugă la cele adesea prea mari din alimentație.

Specialiști britanici de la University College din Londra au demonstrat acest lucru analizând date privitoare la câteva zeci de mii de adulți englezi, afectați sau nu de o boală sau un eveniment cardiac sau vascular (hipertensiune, infarct, AVC). Rezultatul pune în evidență o relație între aporturile de sodiu conținute în medicamentele efervescente și riscul de accident cardiac și cerebro-vascular. Acest pericol este mai pronunțat când oamenii au tulburări diagnosticate (angină pectorală, hipertensiune, diabet) sau prezintă factori de risc (tabagism).

Specialiștii britanici recomandă consumul acestor medicamente în varianta fără sodiu. O pastilă efervescentă luată din când în când nu prezintă niciun pericol, însă oamenii care iau regulat trebuie să se gândească mai bine înainte să o facă, încheie passionsante.be.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro