Norme Coca 2023 - 2024

Mergem la toaletă greșit. Și asta încă de la crearea WC-ului modern. Poziția pe care o avem pe WC este incorectă susțin cercetătorii. Cea corectă, anatomică, este cea de pe WC-ul turcesc.

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au arătat într-un studiu că poziția ghemuit este poziția cea mai bună pentru a merge la toaletă. Rezultatele studiului sunt susținute și de tratatele de gastroenterologie. Henry L. Bockus scrie: „Poziția ideală este ghemuit, cu picioarele flexate înspre abdomen. Astfel, capacitatea cavității abdominale este diminuată și se pune presiune pe zona intra-abdominală, ceea ce ajută procesul”.

Totul depinde de mușchiul puborectal. Acesta acționează asemenea unei praștii asupra rectului și menține continența. Atunci când ne așezam pe toaletă, se eliberează doar parțial. Dar în poziție de ghemuit, eliberarea este totală, ceea ce ușurează procesul.

Ghemuirea este mai sănătoasă

Stilul nostru de viață s-a înrăutățit de când am adoptat WC-ul modern. Există tot mai multe cazuri de constipare, hemoroizi, apendicită. Cercetătorii spun că poziția în care stăm pe WC a avut o influență asupra acestora, alături de o dietă săracă în fibre. Vă prezentăm un clip video explicativ:

 

 

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro