Norme Coca 2023 - 2024

Medicii rezidenți din Cluj s-au săturat de minciuni și ies în stradă joi. Problema vine de la bursele de 150 de euro promise de Guvern, care nu au mai ajuns la ei.

Medicii rezidenți au anunțat că vor ieși joi, 6 martie, în fața Prefecturii Cluj pentru a protesta.

Reprezentantul medicilor rezidenţi, Paul Turcoman, a declarat că la protest sunt așteptați toți cei 2000 demedici rezidenți din Cluj-Napoca. Tinerii nu mai pot trăi cu aceste venituri mici și spun că mulți se văd nevoiți să plece în Franța, Anglia sau Germania, pentru a-și continua studiile și apoi pentru a lucra.

Guvernul Ponta a promis că medicii rezidenți vor primi o bursă suplimentară de 150 de euro, dar banii nu au mai ajuns la cei 14.000 de medici rezidenți.

Protestul este anunțat pe internet cu un clip - parodie, în care Adolf Hitler este furios când află despre protestul medicilor și cere măsuri drastice. ”Dacă au mâncat 6 ani zacuscă, nu mai pot mânca încă 6?”, întreabă Hitler.

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro