Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

dr Viorel radules cu

Dr. Viorel Radulescu, secretarul general al Colegiului Medicilor din Romania, a fost reales vicepresedinte al organizatiei europene EuReHa, in cadrul unei reuniuni desfasurate la Bucuresti, intre 27 si 28 martie.

EuReHa este asociatia autoritatilor competente europene ale profesiilor reglementate din sanatate: medici, farmacisti, medici dentisti, moase si asistente medicale.

Proiectele vizate de organizatia europeana sunt legate de diverse platforme electronice, precum cardul european. De asemenea, principalele obiective ale EuReHa tin de: recunoasterea diplomelor profesionistilor din sanatate in Europa, dar si de formarea de baza si formarea continua a acestora.

„Pentru Colegiul Medicilor din Romania este o onoare sa detina vicepresedintia acestei organzatii, ai carei membri suntem inca de la inceput. Suntem interesati de proiectele de la nivel european care vizeaza cardul european profesional in format electronic si formarea unei platforme electronice la nivel european prin care sa se poata verifica si autentifica documentele privind profesionistii din sanatate si daca acestia au fost sanctionati in tarile in care profeseaza, prin aceasta garantand calitatea actului medical”, a declarat dr. Viorel Radulescu.

Conducerea organizatiei EuReHa este asigurata de: Maximo Gonzales (Spania), presedinte; dr. Viorel Radulescu (Romania) si Rafael Lleget (Spania) – vicepresedinti; Fracis Patout (Belgia) si Svetoslav Krumov (Bulgaria) – trezorieri.

La reuniunea de la Bucuresti au participat 18 reprezentanti din tarile membre, Colegiul Medicilor din Romania fiind reprezentant de dr. Calin Bumbulut, vicepresedinte CMR; dr. Viorel Radulescu, secretar general si Christian Mohr, consultant support tehnic.

Sursa: PaginaMedicala.ro
  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro