De Ziua Internaţională a Sănătăţii (7 aprilie), medicii din România au pichetat Ministerul Sănătăţii din Bucureşti, cerând un calendar clar în ce priveşte rezolvarea unor revendicări mai vechi. Protestul a venit la o săptămână după ce medicii de familie au încetat – timp de două zile – să elibereţe reţete şi să facă trimiteri pentru consultaţii de specialitate, din cauză că autorităţile au amânat semnarea noului contract-cadru, în condiţiile expirării celui vechi.

Cadrele medicale cer ca normele europene privind condiţiile de muncă să fie respectate şi în România, majorarea salariilor şi reclamă proasta funcţionare a sistemelor electronice cu care sunt obligaţi să lucreze, după cum spune Bogdan Tănase, medic chirurg şi preşedintele Alianţei Medicilor, care a participat la proteste.

Un alt subiect al ediţiei: depresia, ca problemă de sănătate publică. Invitat: Florian Koleci, medic psihiatru la Fundaţia Estuar.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro