Medicii și pacienții împreună - SOLIDARI pentru SĂNĂTATE

SĂNĂTATEA este un DREPT și o INVESTIȚIE, nu o cheltuială !

 http://www.petitieonline.com/solidari_pentru_sanatate

Dezvoltarea României depinde de sănătatea cetățenilor săi ! Sistemul de sănătate românesc răspunde în prezent prea puțin nevoilor pacienților, iar demnitatea breslei medicale este continuu încercată. Avem nevoie de transparență ! Pacienții nu primesc din contribuțiile la asigurările sociale de sănătate tot ceea ce le este necesar. Numeroase specialități medicale sunt deficitare în majoritatea zonelor României. Sistemele informatice, deși necesare, funcționează cu prea multe sincope, alterează calitatea actului medical și nu reduc birocrația sufocantă.

Avem nevoie de solidaritate! Avem nevoie de Sănătate ! ​ ​ 

Susținem investiția în Sănătate ca precondiție a societății românești civilizate !  

Împreună, profesioniștii din Sănătate și pacienții, SUSȚINEM  
 
 
1. Alocarea a cel puțin 6% din PIB pentru Sănătate – acum sunt alocate doar 4,2%, mult sub media europeană de 7.2%.
2. Plățile directe suportate de pacient trebuie să nu depășească 15% din totalul cheltuielilor pentru sănătate. În România acestea reprezintă 19%.
3. Respectarea pacienților și a breslei medicale prin coerență și claritate în decontarea serviciilor medicale, reducerea timpului pierdut pentru obținerea documentelor și un acces adecvat la serviciile medicale.
4. Transparență în cheltuirea bugetului asigurărilor de sănătate, a banului public.
5. Stabilitate și predictibilitate legislativă – în prezent Legea Sănătății este modificată lunar.
6. Negocierea reală a Contractului-cadru și normelor de aplicare împreună cu reprezentanții medicilor și ai pacienților.
7. Facilitarea unei platforme de promovare a Sănătății cu scopul educării cetățenilor.
8. Audit extern al sistemului informatic al CNAS – Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate - și configurarea sa într-o formă integrată și funcțională.
9. Adoptarea și aplicarea Strategiei pentru dezvoltarea Asistenței Medicale Primare, realizată în anul 2012.
10. Aplicarea Strategiei Naționale de Sănătăte, adoptată în anul 2014 de Guvernul României, care nu este încă transpusă în legislație și practică sau în strategia fiscal-bugetară curentă.
 
România a semnat în luna februarie 2016 Acordul Bianual de Colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății.
Prioritățile asumate prin Acord pentru următorii doi ani sunt bolile transmisibile (HIV, hepatită, tuberculoză), bolile netransmisibile (boli mintale, abuz de substanțe, nutriție), promovarea sănătății pe tot parcursul vieții, sistemul sanitar (acces la medicamente și la tehnologii moderne), nivelul de pregătire, supraveghere și răspuns la situații de epidemii și pandemii. Conform declarațiilor reprezentanților OMS:
 plățile directe suportate de pacient trebuie să nu depășească 15% din totalul cheltuielilor cu sănătatea. În România acestea reprezintă 19%;
 dezvoltarea este imposibilă fără o sănătate mai bună: sănătatea este o precondiție a dezvoltării;
 acțiunea intersectorială, condusă de asumarea politică, sunt vitale pentru atingerea țintelor;
 principalele provocări pentru România în domeniul sănătății sunt bolile netransmisibile și disponibilitatea resurselor sistemului sanitar.
 
Sistemul de Sănătate are nevoie de susținerea solidară atât a profesioniștilor din domeniul medical cât și a pacienților astfel încât România să se poată dezvolta într-un mod sănătos, curat și armonios ! Cu cât mai multe voci comune cu atât mai mulți decidenți și responsabili vor conștientiza că SĂNĂTATEA ESTE O PRIORITATE! Petiția va fi transmisă Ministerului Sănătății, Parlamentului României și Președintelui României, așadar vă invităm să o semnați.
semneaza petitia

click pe imagine sau AICI 

 

 

>   Semnează online petiția

  >   Descarcă petiția (PDF) - persoane fizice

  >   Descarcă petiția (PDF) - organizații, instituții

  >   Descarcă petiția (DOC)

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro