Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Spitalul din localitatea Beclean, judeţul Bistriţa, se numără printre spitalele în care majoritatea specialităţilor sunt asigurate de un singur medic. Astfel că, propunerea Casei naţionale de Asigurări de Sănătate ar fi o soluţie salvatoare pentru astfel de unităţi sanitare.

Cu toate acestea, medicii specialişti nu sunt foarte optimişti.

"Resursa umană trebuie să fie favorizată să plece undeva. Dacă se vor crea avantaje, să zicem o zi de lucru într-un spital din provincie în spitalul cutare este plătită nu ştiu cum poate este de acceptat. dar ca decizie administrativă, sub nicio firmă", a spus prof.dr. Marcel Tanţău.

Conducerea Casei de Asigurări, insă, este dispusă să negocieze. 

"Este doar o intenţie de a deplasa specialiştii către bolnavi şi nu a duce toţi bolnavii într-un centru universitar. Va trebui să ne aşezăm la masă toţi actorii din sistem şi să vedem care ar fi soluţia cea mai bună", a declarat preşedintele CNAS, Vasiel Ciurchea.

Medicii specialişti spun că ar fi de acord cu acest proiect doar dacă în acele unităţi sanitare ar exista condiţii bune pentru tratarea pacienţilor, altfel soluţia rămâne tot transferarea lor în oraşele mari.

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro