Norme Coca 2023 - 2024

Pentru 2014, se doreste marirea veniturilor medicilor de familie cu 10-15%, in cazul in care vor ajuta la degrevarea spitalelor de anumite cazuri, conform presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Cristian Busoi.

“Daca si doar daca responsabilitatile acestor medici vor creste odata cu introducerea pachetului minim de servicii si vor degreva spitalele de anumite cazuri, atunci aceasta crestere se va regasi, zic eu, intr-o crestere importanta in veniturile acestor medici”, a adaugat Cristian Busoi.

Pentru asistenta medicala primara, bugetul pentru 2014 a crescut de la 1,326 miliarde de lei, in 2013, la 1,484 miliarde lei, in 2014.

Astfel, exista posibilitatea de a creste veniturile celor 11.368 de medici de familie, odata cu noile responsabilitati pe care acestia le vor primi prin pachetul minim de servicii medicale.

Autor: Iuliana-Maria Vişan
 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro