Norme Coca 2023 - 2024

Colonel doctor Alexandru Bucur a murit în nopatea de Paști. El a fost managerul Spitalului de Urgență Floreasca între 1994 și 2004 și este cunoscut drept cel care a introdus sistemul de urgență modern care funcționează și astăzi.

Sub conducerea chirurgului Alexandru Bucur, Spitalul Floreasca a devenit o unitate etalon în acordarea îngrijirii medicale de urgență.

Sub conducerea lui, s-au încheiat parteneriate cu spitalele occidentale pentru atragerea de fonduri nerambursabile destinate dezvoltării. Ceasul de la intrarea în curtea spitalului este o amintire a parteneriatului cu o instituție omoloagă din Zurich.

Tot în premieră se introduce dispeceratul pentru pacienți la camera de gardă și purtătorul de cuvânt al spitalului.

Programul de dotări derulat de dr. Bucur a făcut posibil primul transplant de inimă, în clinica pe care o conduce dr. Brădișteanu.

Medicul Bucur și-a mutat casa în incinta spitalului, a părăsit catedra universitară pentru a alerga în continuu după fonduri destinate spitalului. Colegii care l-au cunoscut spun că mergea la minister în halat și saboți pentru a nu pierde timpul cu schimbatul hainelor.

Și-a părăsit postul în 2004, după un accident vascular cerebral, făcut și tratat în spitalul creat de el. A murit la vârsta de 69 de ani.

El a fost înmormântat astăzi la cimitirul Ghencea Militar.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro