Norme Coca 2023 - 2024

Medicul american infectat cu Ebola în Africa și transferat în urmă trei săptămâni în SUA pentru a primi un tratament experimental, s-a vindecat și va fi externat joi, a informat organizația neguvernamentală Samaritan's Purse pentru care doctorul Kent Brantly a lucrat în Liberia, transmite EFE.

Spitalul Universitar Emory din Atlanta, statul Gerogia, unde a fost îngrijit medicul de 33 de ani, este dotat cu o zonă de izolare specializată pentru astfel de cazuri. Bruce Ribner, directorul Unității de Boli Infecțioase, va susține joi o conferință de presă la care va fi prezent și Kent Brantly.

La întâlnirea cu ziariștii ar urma să se discute și despre infirmiera Nancy Writebol, în vârstă de 59 de ani, internată cu același diagnostic. Nu se știe dacă ea va fi externată tot joi sau va mai rămâne în unitatea de izolare a spitalului. Domnul Writebol, care și-a vizitat duminică soția a spus că Nancy 'radia de fericire'.

Brantly și Writebol s-au infectat cu virusului Ebola în timp ce lucrau într-un centru medical din Liberia și au primit tratament cu serul experimental ZMapp care nu a mai fost până acum folosit pe oameni.


AGERPRES

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro