Horaţiu Rus, medicul cardiolog de la Spitalul Județean Brașov, acuzat de viol şi relații sexuale cu minori, a fost condamnat la 7 ani de închisoare şi interzicerea de a-şi mai exercita profesia de medic pentru o perioadă de trei ani.

Horațiu Rus trebuie să plătească daune morale de 5.000 de euro şi 10.000 de euro către cele două victime ale sale.

Decizia nu este definitivă și a fost atacată deja de medicul Horațiu Rus, la Curtea de Apel Braşov.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şase bărbaţi, printre care şi patronul clubului frecventat de homosexuali de pe str. Carierei, unde, potrivit anchetatorilor, clienţii puteau să întreţină raporturi contra cost cu persoane de sex masculin (inclusiv minori).

Ancheta a stabilit că medicul a întreţinut relaţii sexuale de tip homosexual cu doi dintre pacienţii săi, aflaţi sub tratament, exercitând asupra lor o violenţă psihologică. Mai exact, acei copii, cardiaci fiind, se aflau sub tratament medical. Pentru că nu aveau bani să-şi cumpere medicamentele, Rus îi condiţiona, oferindu-le tratamentul în schimbul întreţinerii unor raporturi sexuale.

În acest caz, 16 tineri s-au constituit părţi civile, solicitând daune morale de 10.000 de euro de la inculpaţi.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro