Norme Coca 2023 - 2024

Cea mai importantă manifestare științifică dedicată medicilor de familie, III- a ediție a Conferinței Regionale “Medicul de familie – Practician și manager” va avea loc  în perioada 12-14 decembrie 2013, la Crystal Palace Ballrooms.

Evenimentul este organizat de Asociația Medicilor de Familie București împreună cu Patronatul Medicilor de Familie București-Ilfov.

Anul acesta la Conferința Regională “Medicul de familie – Practician și manager”, vor fi dezbătute subiecte despre  medicina de familie precum Neurologia și psihiatria pentru medicul de familie (joi, 12 decembrie) şi Pediatria (vineri, 13 decembrie) iar sâmbătă, 14 decembrie, va avea loc Ziua patronatului (tematică extramedicală).

Joi, 12 decembrie, Prof. Univ. Valeriu Stoica va susţine, sesiunea “Malpraxis Medical –noi repere legislative”. Prelegerea, care va avea loc joi 12 decembrie 2013, la ora 17.30, este urmată de sesiune de întrebări și răspunsuri din partea medicilor de familie.

Evenimentul “Medicul de familie – Practician și manager” vor avea loc 10 ateliere practice şi vor fi susţinute peste 20 de prezentări şi dezbateri.

În perioada 12-14 decembrie vor susţine prezentări importanţi reprezentanţi ai medicinei de familie şi psihologi de renume, printre care Psih. Raluca Nica- Directorul Ligii Române pentru Sănătatea Mintală, Dr. Oana Sever- Cristian – membru al Societăţii Naţionale de Medicină Familiei, Cristina Isar – preşedintele Centrului Național de Studii pentru Medicina Familiei, Conf. Univ. Dr. Dana Craiu –membru în cadrul Societăţii Europene de Neurologie Pediatrică şi Conf. Dr. Monica Luminos – şef secţi de Pediatrie în cadrul „Matei Balş”.

Vor fi decernate Premiile de Excelență 2013 în medicina de familie

Conferința “Medicul de familie – Practician și manager” este creditată de Colegiul Medicilor din România cu 12 de credite de Evaluare Medicală Continuă.

Conferința Regională a medicilor de familie este condusă de Dr. Sandra Alexiu – coordonator conferință, Dr. Daniela Ștefănescu – coordonator teme pediatrie, Dr. Marina Pîrcălabu – coordonator teme patronale și Dr. Cristian Sever Oana – coordonator teme neurologie, psihiatrie.

La conferința “Medicul de familie – Practician și manager”  vor fi prezenți și producătorii şi distribuitorii de medicamente, care vor prezenta noutăţile existente pe piaţa de profil.

Balulul Medicilor de Familie, eveniment dedicat liderilor, factorilor de decizie și profesioniştilor în domeniul medical va marca evenimentul.

În cadrul Balului va avea loc lansarea Agendei Medicului de Familie 2014 și vor fi decernate Premiile de Excelență 2013 în medicina de familie.

Ateliere în cadrul Conferinței Regionale “Medicul de Familie – Practician și Manager” 2013 !

Deja o tradiție la AMFB, atelierele sunt din ce în ce mai solicitate! Și la Conferința Regională “Medicul de Familie – Practician și Manager”, pe parcursul celor trei zile, veți putea participa la atelierele Conferinței.

Atelierele se desfășoară în sala Praga. Sala va fi semnalizată, este prima din cele șase săli ale complexului Crystal Palace Ballrooms și este singura aflată la etaj.
Pentru înscrierea la ateliere vă rugăm să țineți cont de următoarele elemente:
 • înscrierea se face pe tabelele de la Secretariatul Conferinței.
 • se acceptă un maximum de 25 de participanți pe fiecare atelier
 • formatorul fiecărei sesiuni își asumă primirea sau refuzul surplusului de solicitări

 

Joi, 12.12.2013

 

10.00 – 11.30 Daciana Toma -Otoscopia la copil

12.00 – 14.00 Daniela Ștefănescu – Diversificarea alimentației la sugar

15.00 – 17.00 Sandra Alexiu – Examenul de bilanț la copil

16.30 – 18.00 Maria Lup, Dorica Sănduțu – Vaccinarea, in continuare o provocare! - cu sprijinul GSK

 

Vineri, 13.12.2013

 

10.00 – 11.30 Valeria Herdea – Sindromul de burnout la medici

12.00 – 14.00 Doina Mihăilă, Rodica Tănăsescu – Terapia durerii în cabinetul medicului de familie

15.00 – 17.00 Cristian Sever Oană, Melinda Boros – Interviul TRIPS, sau cum să stabilești 12 diagnostice psihiatrice în 15 min.

17.30 – 19.00 Catrinel Iliescu, Ileana Efrim – Dezvoltarea normală NPM la copilul 0 – 3 ani, examenul neurologic al copilului mic

 

 

Sâmbătă, 14.12.2013

 

10.00 – 11.30 Sandra Alexiu – Importanța vaccinării anti HPV

12.00 – 14.00 Ileana Efrim, Camelia Bakri – Repere în dezvoltarea psihoafectivă a copilului peste vârsta de 3 ani

VĂ AȘTEPTĂM!

 

Înscriere și detalii despre Conferință:

www.conferintemf.ro/2013/01/conferinta-regionala-medicul-de-familie-practician-si-manager/

 

 

 • Newsletter


 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro