Norme Coca 2023 - 2024

medicRomânia se confruntă cu dezechilibre majore de acces al populației la servicii de sănătate. Cele mai vizibile sunt între mediile de rezidență, urban și rural. Potrivit ultimelor statistici, în orașe activau 4,4 medici la 1.000 de locuitori, iar în comune numai 0,5 medici la 1.000 de locuitori. Diferențele cele mai mari se manifestă la specialitățile clinice.
Autoritățile publice din sănătate și primăriile trebuie să încurajeze specialiștii în zonele cu acces deficitar la servicii, prin remunerație stimulativă și condiții decente de lucru. Aceasta este una dintre propunerile formulate de Alianța pentru Sănătate din România (APSR), în Raportul pentru Sănătate, pe care îl lansează pe 29 ianuarie 2015, în Sala Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, la Palatul Parlamentului.

Întocmit pe baza datelor primite de la CNAS, MS, MFP, ANAF, textul reprezintă o analiză obiectivă a deficiențelor existente în sistemul de sănătate și propune soluții pentru îmbunătățirea situației. Infrastructura medicală, serviciile furnizate, sursele de venit și structura alocării cheltuielilor sunt doar câteva dintre segmentele din lupa APSR. Prin conținutul și concluziile sale, Raportul Alianței pentru Sănătate din România își propune să aibă un aport semnificativ la dezbaterile asupra reformei sistemului de sănătate din România, cu analize și recomandări, din perspectiva pacienților și a furnizorilor.

Evenimentul de lansare, organizat în parteneriat cu Oameni și Companii, editor general al portalului MedicalManager.ro, este conceput ca un dialog concret și eficient între actorii principali din sectorul medical, autorități și specialiști în domeniu, o discuție bazată pe radiografierea problemelor și analiza soluțiilor propuse.

Alianța pentru Sănătate din România (APSR) este o organizație nonguvernamentală, ce acționează pentru crearea unui climat propice asigurării unei asistențe medicale centrate pe nevoile fiecărui cetățean.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro