Victor Ponta i-a cerut ministrului Sanatatii, in sedinta de Guvern, sa discute cu sindicalistii, precizand ca cele mai multe dintre solicitarile lor “sunt legitime”.

  p 6 Victor Ponta la microfon iunie 2014 Mesajul lui Ponta catre ministrul Sanatatii: Sa le oferim sindicalistilor lucruri certe, nu promisiuni!

“Domnule Banicioiu (ministrul Sanatatii, n.r.), sa vorbiti cu sindicatele din sanatate, au solicitari, cele mai multe le consider legitime. Problema e sa si reusim sa le rezolvam, sa aveti un dialog corect. Sa puneti pe masa tot ce putem rezolva in mod rezonabil si sa le oferim lucruri certe, nu promisiuni pe care nu le putem tine, dar nici sa nu le spunem nu. Nu se poate, pentru ca au dreptate cu cele mai multe dintre solicitari.

Impreuna cu doamna Cristea (ministrul delegat pentru dialog social, n.r.) si cu cei de la Finante sa vedem cum putem sa rezolvam cea mai mare parte a problemelor din sanatate”, a declarat Victor Ponta.

Reprezentantii Sanitas au anuntat ca vor picheta ministerele Sanatatii, Muncii si Finantelor daca pana pe 23 iunie guvernantii nu vor majora cu 10% salariile celor care lucreaza in sistemul sanitar si de asistenta sociala. Printre revendicarile lor se numara si deblocarea posturilor.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro