Norme Coca 2023 - 2024
Guvernul mexican restricţionează reclamele televizate la alimentele bogate în calorii şi la băuturile răcoritoare pentru combaterea obezităţii, potrivit bbc.com
Astfel de reclame vor fi interzise imediat între orele 14.30 şi 19.30 în timpul săptămânii, iar în weekenduri între 7.30 şi 19.30. Astfel, 40% din reclamele la băuturi răcoritoare, snackuri şi dulciuri vor dispărea, în favoarea produselor care întrunesc standardele nutriţionale, potrivit ministrului sănătăţii.
Potrivit datelor oficiale citate de sursa amintită, în Mexic, 70% dintre adulţi şi 30% din copii sunt supraponderali sau obezi. Mexicanii sunt cei mai mari consumatori de băuturi îndulcite (cu 163 de litri pe an) şi au o alimentaţie bogată în mâncăruri prăjite.
Specialiştii avertizează că supraponderea şi obezitatea va costa sistemul naţional de sănătate 11,7 miliarde de dolari până în 2017.
Potrivit bbc.com, anul trecut, guvernul mexican a introdus taxe pe băuturile şi alimentele bogate în calorii. Aceste măsuri plasează Mexicul în fruntea luptei împotriva obezităţii la nivel mondial.
Sursa: SanatateaTV

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro