Norme Coca 2023 - 2024

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a publicat ghidul pentru acordarea de finanţări în valoare de 40 milioane de euro pentru formarea profesională a medicilor şi asistenţilor medicali.

"Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, lansează documentele necesare pentru deschiderea unei cereri de proiecte în vederea acordării de finanţări în domeniul medical. Documentele au fost publicate vineri, 23 mai a.c., în Monitorul Oficial. Proiectele potenţialilor beneficiari vor putea fi încărcate în sistemul informatic Action Web începând cu data de 6 iunie 2014, ora 10,00, până la data de 11 iunie 2014, ora 16,00", se arată în document.

În cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, grupul ţintă eligibil cuprinde personalul medical din unităţi publice sanitare cu paturi. "Grupul ţintă eligibil pentru fiecare proiect va fi format din minimum 625 de medici şi cel puţin 1.250 de asistenţi medicali, conform Ghidului publicat. Valoarea totală eligibilă a proiectelor aprobate va fi de minimum 500.000 euro şi de maximum 5.000.000 euro (echivalentul în lei). Alte condiţii de eligibilitate sunt ca proiectele să fie implementate în cel puţin două regiuni de dezvoltare ale României, iar perioada de implementare să fie de cel puţin şase luni şi de cel mult 12 luni", informează comunicatul.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat că fondurile alocate României prin POSDRU trebuie îndreptate către domenii prioritare. "Fondurile europene alocate României prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane trebuie îndreptate către domeniile prioritare, care pot contribui semnificativ la îmbunătăţirea vieţii românilor. Unul dintre aceste domenii este cel al sănătăţii. Pentru că pe zi ce trece tot mai mulţi medici aleg să plece din ţară, Ministerul Fondurilor Europene va direcţiona aproximativ 40 de milioane de euro spre proiecte strategice care vor urmări sprijinirea formării profesionale continue a medicilor şi asistenţilor medicali", a spus Teodorovici.

AGERPRES

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro