Norme Coca 2023 - 2024

Istoria implantelor contraceptive incepe cu cercetarile din 1966 in laboratoarele din New York si continua cu primul dispozitiv (Norplant) comercializat pe scara larga in 1983. MicroCHIPS Inc. duce tehnologia un pas mai departe si urmeaza sa introduca pe piata primul implant contraceptiv controlat de la distanta cu telecomanda.

Implantul contraceptiv propus de MicroCHIPS Inc. va avea o durata de actiune de 16 ani, comparativ cu cei 3 ani de valabilitate pentru implanturile contraceptive disponibile momentan. Pe parcursul celor 16 ani protectia contraceptiva poate fi oprita si pornita in functie de dorinta persoanei in cauza, folosindu-se o telecomanda fara a fi nevoie de extragerea implantului.

Dispozitivul masurand 20 x 20 x 7 mm functioneaza pe baza unui chip care elibereaza zilnic 30 micrograme de levonorgestrel, hormon continut de numeroase contraceptive orale.

Noul implant contraceptiv este conceput pentru a fi implantat sub pielea feselor, bratului sau abdomenului.

Studiile pre-clinice urmeaza sa inceapa anul viitor, iar intrarea pe piata este planuita pentru 2018.

Mi-e usor sa imi imaginez cateva neajunsuri ale metodei contraceptive (copii care se joaca cu telecomanda, un fost partener caruia ii vine ideea de a face o farsa etc) care vor trebui adresate de catre compania producatoare inainte de a propune dispozitivul spre aprobarea FDA (US Food and Drug Administration).

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro