Sursa radiocluj.ro

Mierea este capabilă să distrugă bacteriile care provoacă răcelile, au susţinut cercetătorii canadieni într-o lucrare prezentată la US Otolaryngologists.

Experții de la Universitatea din Ottawa au investigat efectul mierii pe 11 tulpini de microorganisme (inclusiv Staphylococcus aureus), care sunt adesea rezistente la antibiotice.
Se pare că acest produs natural distruge bacteriile. Eficacitatea acțiunii sale este comparabilă cu cea a antibioticelor, însă prin acţiunea mierii, bacteriile rezistente la antibiotice sunt, de asemenea, distruse.

Este cunoscut faptul că răceala este cauzată de virusuri și bacterii. Răceala obişnuita, de obicei, nu necesită utilizarea de antibiotice şi trece de la sine, dar cea bacterială trebuie tratate cu antibiotice. Însă, cu toate acestea, dacă bacteria este rezistentă la antibiotice, boala poate deveni cronică. În acest caz, mierea poate înlocui în mod eficient antibioticele pentru a vindeca boala, sunt convinşi oamenii de ştiinţă canadieni. Mierea conține apă 13-20%, 75-80% glucide (glucoză, fructoză, zaharoză), vitamine, precum și substanțe antiseptice, proprietăţi pentru care este utilizată pe scară largă ca agent terapeutic în medicina populară.

 

 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro