Norme Coca 2023 - 2024

Mii de cabinete de medici de familie ar putea dispărea în Germania până în 2020, indică rezultate ale anchetei ''Monitorul medicilor 2014'' prezentate vineri de asociația germană a medicilor KBV din Berlin, relatează agenția Xinhua

Potrivit anchetei, aproape unul din patru medici de familie sau medici specialiști din Germania intenționează să renunțe la cabinetul său în următorii cinci ani. Aceasta înseamnă că 23% din cei 10.000 de medici și psihoterapeuți în funcție vor să-și închidă cabinetul până în 2020.

De asemenea, 58 % dintre medicii intervievați au afirmat că n-au găsit încă un succesor pentru cabinetul lor, în timp ce trei sferturi dintre respondenți cred că găsirea unui succesor este dificilă.

Conform informațiilor oferite, în curând ar putea interveni o amenințare în ce privește existența de medici și chiar o penurie gravă de medici în regiunile rurale ale Germaniei. Statisticile arată că un număr îndeosebi de mare de cadre medicale se stabilesc în anumite regiuni și orașe din Germania.

Potrivit KBV, în Germania există o lipsă de circa 2.600 de cabinete de medici de familie, de care ar fi nevoie în special în zonele rurale. De asemenea, Germania duce lipsă de circa 2.000 de cabinete de medici specialiști, din care 1.250 pentru psihoterapeuți.

În Germania sunt disponibile în total aproximativ 52.000 de cabinete de medici de familie și circa 66.400 de cabinete de medici specialiști.

KBV consideră că lipsa de medici are consecințe grave, îndeosebi pentru persoanele în vârstă care trăiesc în mediul rural în Germania, deoarece, dacă nu există acolo medic de familie, farmaciștii și psihoterapeuții stau de obicei foarte departe.

AGERPRES/

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro