Decizia Ministerului Educaţie de a-l demite pe rectorul UMF Iaşi vine după ce în urmă cu două luni, profesorul Vasile Astărăstoae a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Agenţia Naţională de Integritate a solicitat încă de atunci revocarea din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România şi din cea de rector al Universităţii. Ministerul Educaţiei a precizat că procedura de demitere a lui Vasile Astărăstoae din poziţia de rector a început, însă nu s-a menţionat în ce stadiu se află şi nici când va fi încheiată.

"Nu comentez deloc. Ministerul poate să facă, o să discutăm, nu este o problemă. Este o problemă strict juridică şi o să vedem cum o rezolvăm," a declarat Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro