Norme Coca 2023 - 2024

Ministrul Sănătătii, Nicolae Bănicioiu, a anuntat că 15 spitale care tratează urgente cu infarct miocardic (AP-IMA) au la dispozitie 20 de milioane de lei pentru achizitii de medicamente si materiale sanitare.

"Am deblocat deja o sumă importantă, 157,8 milioane de lei, pentru monitorizarea, tratamentul si îngrijirea pacientilor critici din sectiile de Anestezie — Terapie Intensivă (ATI) din 79 de spitale care au astfel de sectii. Alte 20 de milioane s-au alocat spitalelor care au nevoie de medicamente si materiale pentru bolnavii diagnosticati cu infarct miocardic acut, internati în sectiile de terapie intensivă", a declarat marti Bănicioiu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătătii remis AGERPRES.

Suma de 20 de milioane de lei va fi alocată pentru tratamentul pacientilor critici cu infarct miocardic acut din 15 unităti sanitare.

"Acest program, ca si cel pentru ATI, erau încă de la începutul anului aprobate de comisiile de specialitate si exista si prevederea bugetară necesară, dar nu au fost demarate. Acum, pacientii diagnosticati cu infarct miocardic acut vor avea la dispozitie materiale sanitare necesare pentru instalarea stenturilor în centrele de specialitate", a subliniat ministrul Sănătătii.

Ministrul a precizat că cele două actiuni prioritare pentru unităti sanitare care derulează AP-IMA si ATI fac parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Sănătătii, prin care institutia doreste realizarea unui obiectiv strategic pentru sănătatea pacientilor din România: un Sistem National Integrat de management al marilor urgente, pre si intra-spitalicesc.

Această strategie va avea actiuni similare pentru pacientii cu traumă si accident vascular cerebral, dar si pentru cei cu risc de moarte subită.

Casa Natională de Asigurări de Sănătate asigura până în prezent sumele necesare pentru tratarea urgentelor.

AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro