Norme Coca 2023 - 2024

El a spus că această strategie reprezintă un obiectiv asumat de Ministerul Sănătății în acordul încheiat cu FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană, termenul limită pentru supunerea documentului în dezbatere publică fiind 31 decembrie 2013.

"Strategia stabilește principalele direcții de politici publice in domeniul sănătății. (...) Tot ceea ce am întreprins în elaborarea acestei strategii are ca orizont anul 2020. Am pornit de la datele relevante cu privire la indicatorii demografici, la indicatorii stării de sănătate a populației, de la resursele materiale financiare și umane pe care le are România. De asemenea, am luat în considerare toate informațiile care ne-au fost transmise de autoritățile locale, care sunt cel mai aproape de cetățeni. Am avut consultări cu reprezentanții și beneficiarii sistemului sanitar", a afirmat Eugen Nicolăescu, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, strategia constituie "o condiționalitate" pentru atragerea de fonduri europene în domeniul sanitar.

Eugen Nicolăescu a declarat că obiectivul principal al strategiei îl reprezintă îmbunătățirea stării de sănătate a populației, care să ducă la creșterea speranței de viață, la prevenirea și reducerea îmbolnăvirilor.

Strategia Națională de Sănătate are în vedere, potrivit ministrului Nicolăescu, trei arii strategice importante. Prima arie o reprezintă sănătatea publică, a doua se referă la serviciile de sănătate, iar a treia ține de măsurile transversale din sistemul de sănătate.

În ceea ce privește sănătatea publică, se va pune accentul pe prevenție, iar în cazul serviciilor de sănătate una dintre măsuri propune remodelarea ofertei spitalicești neperformante cu servicii ambulatorii. Pe de altă parte, măsurile transversale vizează, printre altele, finanțarea sistemului, asigurarea resurselor umane, investițiile în infrastructura sanitară.

"Strategia începând de azi e pusă pe site-ul Ministerului Sănătății, urmează cele 30 de zile de dezbateri publice. Noi am avut toate dezbaterile la nivelul autorităților publice locale. Urmează să facem aceste dezbateri cu asociațiile de pacienți, cu asociațiile profesionale și, bineînțeles, cu toți cei interesați", a conchis Eugen Nicolăescu. AGERPRES/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Ștefan Gabrea)

Ministerul Sănătăţii : Proiect de HOTĂRÂRE privind aprobarea pachetului programelor naţionale de sănătate. ( detalii )

Ministerul Sănătăţii : Proiect-de-Hotarare-de-Guvern-pentru-aprobarea-pachetului-minimal-si-pachetului-de-servicii-de-baza

CNAS : Lista medicamentelor cu nivel de compensare 2014. ( detalii )

Sursa: AGERPRES

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro