Profesorul Radu Deac este noul director al Agenţiei Naţionale de Transplant, începând cu data de 26 noiembrie 2013.

„Având în vedere obiectivul major al Ministerului Sănătăţii de a îmbunătăţi activitatea Agenţiei Naţionale de Transplant, astfel încât această instituţie să-şi recapete prestigiul recunoscut în lumea medicală, începând cu data de 26 noiembrie 2013, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, l-a numit în funcţia de director executiv al ANT pe Profesor Dr Radu Deac”, informează Ministerul Sănătăţii.

Vicepreşedinte al Academiei de Ştiinţe Medicale, profesorul Dr Radu Deac a facut parte din echipa de medici care a realizat primul transplant de inimă din România. „Profesorul Radu Deac s-a manifestat şi ca un foarte bun manager, calităţi pe care le-a dovedit în modul în care a coordonat activitatea Institutului de Boli Cardiovasculare Târgu-Mureş şi, de asemenea, o perioadă de timp a fost membru în Consiliul Ştiinţific al Agenţiei Naţionale de Transplant”, se mai arată în comunicat.

Radu Deac a obţinut mai multe atestate europene în chirurgia cardiovasculară, cât şi brevete de invenţii cu recunoaştere internaţionala în domeniul valvelor cardiace.

Odată cu numirea în funcţie, ministrul Sănătăţii i-a solicitat profesorului Radu Deac ca în perioada imediat următoare să prezinte o nouă strategie pentru Agenţia Naţională de Transplant.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro