Norme Coca 2023 - 2024

Ministerul Sănătății a suplimentat bugetul Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control HIV/SIDA cu peste 87 de milioane de lei, alocările pentru 2014 în acest domeniu ajungând la 214.144.000 lei.

Foto: (c) LUCIAN TUDOSE/AGERPRES ARHIVĂ

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni AGERPRES, Ministerul Sănătății intenționează să organizeze licitații naționale centralizate pentru achiziționarea de medicamente și materiale sanitare pentru o serie de programe naționale, printre care și Programul Național HIV/SIDA.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a verificat luni, într-o videoconferință cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică și coordonatorii de program, modul de derulare a acestui program. La videoconferință au participat și reprezentanții pacienților.

"Printr-un efort financiar am reușit ca la rectificarea bugetară să asigurăm fondurile necesare tratamentului integral al bolnavilor cu HIV/SIDA, fără sincope, pentru această perioadă. Fondurile ajung până în luna decembrie, în funcție de situația fiecărui județ. Pregătim o nouă suplimentare de fonduri pentru lunile decembrie-ianuarie, la următoarea rectificare bugetară din toamnă, astfel încât să asigurăm tratamentul bolnavilor fără discontinuități',  a declarat Nicolae Bănicioiu, potrivit comunicatului de presă.
AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin)

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro