Norme Coca 2023 - 2024

Bugetul alocat Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pentru anul 2015 este unul echilibrat, care tine cont de realitatile din domeniul sanitar si de nevoile pacientilor, sustine Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa difuzat joi.

Potrivit sursei citate, perceptia privind scaderea fondurilor alocate este "una eronata".

"Noi anul acesta am platit arieratele pentru medicamente, ca urmare transferul de fonduri catre Fondul National de Asigurari de Sanatate nu mai este necesar si aceste sume nu se mai regasesc in alocarea bugetara pentru anul viitor.Din contra, in anul 2015 pornim cu dublarea sumelor alocate pentru programele nationale de sanatate si investitii. De asemenea, bugetul acopera majorarile salariale anuntate. Asigur pacientii si profesionistii din sistem ca nu exista niciun motiv de ingrijorare, bugetul pe anul viitor fiind gandit pentru pacienti si cadre medicale', afirma ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, potrivit comunicatului citat.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro