Norme Coca 2023 - 2024

Ministerul Sănătății a decis ca rezidențiatul să se desfășoare anul acesta pe 23 noiembrie, cu o săptămână mai târziu decât data programată inițial, având în vedere faptul că pe 16 noiembrie sunt organizate alegeri prezidențiale.

Foto: (c) Grigore POPESCU / AGERPRES ARHIVĂ

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, decizia a fost luată în urma întâlnirii pe care ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a avut-o joi cu rectorii universităților de medicină și farmacie.

"Am discutat astăzi cu rectorii universităților de medicină și farmacie detalii privind metodologia de concurs, calendarul de concurs, numărul de locuri și posturi. Am decis împreună și necesitatea decalării datei de concurs. Am fost nevoiți să luăm această măsură având în vedere că la acea dată sunt organizate și alegerile electorale și am primit mai multe sesizări din partea instituțiilor publice responsabile cu paza concursului pentru stabilirea unei alte zile. Am cerut rectorilor un punct de vedere în acest sens, pentru că îmi doresc ca decizia luată să nu afecteze și să creeze disconfort în rândul tinerilor medici sau al profesorilor acestora", a declarat Nicolae Bănicioiu, citat în comunicatul de presă.

Detaliile privind organizarea concursului vor fi publicate de către Ministerul Sănătății în perioada următoare, pe pagina de web www.ms.ro, iar bibliografia și tematica de concurs vor rămâne aceleași ca în anii trecuți.

AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro