Norme Coca 2023 - 2024

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Ministerul Sănătăţii, ministrul Eugen Nicolăescu a dispus declanşarea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, "ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media cu privire la declaraţiile unui medic primar chirurgie generală".

Echipa de control va fi formată din Corpul de Control a Ministrului Sănătăţii şi din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Un ziar local din judeţul Prahova a publicat, săptămâna trecută, un articol în care apar mai multe pasaje dintr-o scrisoare atribuită medicului chirurg Dan Oprea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Scrisoarea ar fi fost trimisă redacţiei ziarului respectiv.

 

MESAJUL HORROR al unui CHIRURG - Facem zilnic asta, desi stim ca este malpraxis

Conform celor publicate de ziarul local, chirurgul Dan Oprea susţine că Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este "umilit, abandonat de toţi" şi că, deşi în spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unităţii sanitare nu se alocă fonduri, bisturiele electrice de unică folosinţă sunt folosite "de zeci de ori", iar alte dotări sunt "de pe vremea lui Pazvante".

"Dacă vrei să tratezi un bolnav, nu reuşeşti să foloseşti aceeaşi schemă de tratament măcar 6-7 zile. Îţi vine să urli când zilnic ţi se schimbă antibioticele din farmacia spitalului. Dacă dai un anticoagulant, zilnic schimbi cu altul, deşi eşti conştient că este malpraxis. Compromisuri peste compromisuri, gândaci în saloane, paturi second, cazarmament rupt, perne cu gâlme, dar anvelopări pe exterior… lucrări care, poate, aduc ceva celor care le propun. Nu ştiu, nu se leagă nimic. Toată lumea este liniştită! Există un vinovat de serviciu…MEDICUL!!! Ăsta trebuie să-şi asume răspunderea. A jurat, nu?", se arată în scrisoarea publicată în presa locală şi atribuită chirurgului Dan Oprea.

De la publicarea articolului în prea locală şi până în prezent conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi cea a Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care administrează spitalul, nu au făcut declaraţii pe această temă.

Contactat telefonic, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, medicul Mirela Neagu, care este şi consilier personal pe probleme de sănătate al şefului CJ Prahova, Mircea Cosma, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, după ce a citit articolul respectiv, l-a sunat pe directorul medical al spitalului, Florin Puşcariu, care este chirurg, şi a cerut un punct de vedere al unităţii în legătură cu acel articol, dar nu a primit un răspuns.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro