La Sighet funcţionează de anul trecut!

Ingrijire domiciliu 300x223 Ministerul Sănătăţii încurajează spitalele să creeze reţele de îngrijiri la domiciliu

Spitalele sunt încurajate să creeze reţele de îngrijiri la domiciliu, a anunţat, ieri, secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Pană. El a susţinut că acestea trebuie extinse la nivelul întregii ţări, existând posibilitatea finanţării externe.

“Serviciile de reabilitare sunt absolut esenţiale după boli cum ar fi infarctul miocardic acut, accidentul vascular cerebral, afecţiuni respiratorii cronice care sunt invalidante în stadiile terminale ale bolii, afecţiuni tratate de medicii ortopezi, în special proteze de genunchi, de şold la vârstnic, dar şi de alte articulaţii, cât şi recuperarea după fracturi complexe, care, dacă beneficiază de recuperare imediată rapidă, vor diminua costurile asistenţei spitaliceşti. Am primit propuneri de la comisia de specialitate, care sunt valide şi în concordanţă cu propunerile pe care le-am făcut în pachetul de bază”, a adăugat Pană.

La Sighetu-Marmaţiei funcţionează societatea „Alină şi Ajută” care oferă serviciu medical gratuit de îngrijire la domiciliu. Pentru a putea beneficia gratuit de serviciile ei, bolnavii trebuie să se adreseze în primul rând medicului de familie sau medicului specialist pentru o recomandare. Aceasta, împreună cu o cerere şi copie după ultimul bilet de ieşire din spital, actul de identitate şi dovada calităţii de asigurat, se depune la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş (Baia Mare, srt. Gheorghe Bilaşcu, nr. 22/A). Un caz aparte este cel al bolnavul total dependent, pentru care, la dosar, se depune şi copia actului de identitate al aparţinătorului sau al persoanei împuternicite şi o dovadă de filiaţie sau împuternicire legalizată.

De serviciile medicale gratuite la domiciliu oferite de „Alină şi Ajută” pot beneficia persoanele asigurate, parţial sau total imobilizate la pat, precum şi bolnavii externaţi după intevenţii chirurgicale. Deasemenea, în anumite cazuri, societatea „Alină şi Ajută” oferă şi servicii medicale de îngrijire la domiciliu contra cost prin echipa medicală multidisciplinară, disponibilă 24 de ore din 24.

Cei interesaţi, pot suna la:

0262-310.043/ 0262-331.036/ 0747.768.817/ 0745.164.165/ 0740.799.831/ 0766.659.830 şi 0745.625.053, sau pot accesa adresa de e-mail: alina_ajuta@yahoo.com.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro