Ministerul Sănătăţii îşi bate joc de medicii tineri şi ascunde sub preş neregulile de la concursul organizat în luna mai la Spitalul „Sf. Spiridon”.

În luna iunie, dr. Gabriel Mazilu, medic specialist la Clinica de Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă şi Arşi de la Spitalul „Sf. Spiridon” aducea acuzaţii grave cu privire la modul de desfăşurare a concursului pentru ocuparea unui post de medic specialist în chirurgie plastică la Spitalul „Sf. Spiridon”, iar cazul său a ajuns inclusiv în atenţia reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii.
Marţi, la două luni de la depunerea contestaţiei, dr. Gabriel Mazilu a primit un răspuns de trei rânduri, care nu răspunde însă la neregulile sesizate de tânărul medic. Acesta reclamă mai multe nereguli privind organizarea examenului din data de 27 mai 2014, care ar fi trebuit să ducă în final chiar la anularea concursului, având în vedere nerespectarea metodologiei-cadru de concurs.

Din acest motiv, dr. Gabriel Mazilu a solicitat Ministerului Sănătăţii corectarea lucrării de o altă comisie, formată din specialişti din alte centre universitare. La examen, medicul a obţinut 55,65 de puncte, minimul de promovare fiind 60 de puncte. Pentru că nota nu îl reprezintă, acesta a mers în audienţă la ministrul Nicolae Bănicioiu, solicitând ca teza să fie corectată de către o altă comisie, din alt centru universitar.

„Deşi în timpul audienţei ministrul mi-a promis că va analiza cazul meu şi va lua în calcul corectarea tezei de o comisie neutră, din răspunsul primit de la Ministerul Sănătăţii reiese că: reevaluarea probei de către o comisie neutră solicitată nu se încadrează în prevederile legale în vigoare”, a precizat pentru "Evenimentul" dr. Gabriel Mazilu, medic specialist chirurgie plastică la Spitalul „Sf. Spiridon”.

Medicul nu este mulţumit de răspunsul primit, în condiţiile în care a depus întreaga documentaţie oficialilor din minister. „Aveam mari speranţe că mi se va face dreptate, cum de altfel mi-a şi promis ministrul Bănicioiu. Eu am depus la minister un memoriu complet, plin de date şi fapte, care au dus la vicii de procedură în desfăşurarea examenului, dar răspunsul domniei sale s-a concretizat în trei fraze, niciuna nefăcând referire la modalitatea de desfăşurare a examenului. Ce răspuns mi-a dat domnia sa putea să mi-l dea orice funcţionar de la minister neavizat de problema mea şi fără să mă primească în audienţă, pe baza unei simple contestaţii”, a subliniat dr. Mazilu.

Acum, medicul se gândeşte foarte serios să părăsească ţara. „Cu toate că ministrul Banicioiu este tânăr şi ar fi trebuit să sprijine cauzele medicilor tineri care vor să rămână în ţară şi să nu emigreze, se pare că a făcut exact contrariul. Asta mă dezamăgeşte foarte tare şi mă face să mă gândesc serios să lucrez în alte ţări din Europa, atât timp cât sistemul medical din România nu susţine tinerii medici, măcar pentru a li se face dreptate, ca să nu mai vorbesc de partea financiară”, a mai precizat dr. Mazilu.

  Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro