Ministerul Sănătăţii organizează pe 17 iunie examen pentru obţinerea gradului de primar pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii cu o vechime de minimum 5 ani ca specialişti în specialitatea pentru care doresc să obţină gradul profesional, efectuată până la data de 31 decembrie 2015.
Potrivit site-ului Direcţie de Sănătate Publică Bucureşti, examenul se va desfăşura în centrele universitare medicale care pot asigura condiţiile de organizare şi desfăşurare a tuturor probelor prevăzute în tematicile specialităţilor solicitate, precum şi componenţa comisiilor de examinare pentru specialităţile respective.

Candidaţii vor putea depune dosarele de înscriere pentru examen la direcţiile de sănătate publică din centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Constanţa, Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara, Târgu Mureş, Arad, Braşov şi Galaţi şi la direcţiile medicale ale ministerelor cu reţea sanitară proprie, până pe 18 mai, inclusiv. Direcţiile de sănătate publică şi direcţiile ministerelor cu reţea sanitară proprie vor completa on-line la adresa http://examene.meddb.ro listele nominale cu candidaţii înscrişi, până la data de 21 mai 2015, ora 14,00. Examenul va consta din una, două sau trei probe clinice şi proba practică potrivit tematicilor specialităţii respective.

Fiecare probă de examen în parte este eliminatorie dacă nu se obţine minimum nota 8,00, media minimă de promovare şi confirmare în gradul profesional de medic/medic dentist/farmacist primar fiind 8,00. Candidaţii care nu obţin această medie vor fi declaraţi nepromovaţi. AGERPRES

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro