Norme Coca 2023 - 2024

Ministerul Sănătăţii va organiza marţi, la sediul instituţiei, o dezbatere publică având ca temă proiectul de Ordin privind aprobarea normelor pentru evaluarea şi avizarea publicităţii la medicamentele de uz uman. Potrivit unui comunicat de presă al MS remis joi, luarea cuvântului se va face în ordinea înscrierii pentru participare la dezbaterea publică, timpul alocat fiind de 3 minute.
"Proiectul de Ordin al ministrului Sănătăţii stabileşte normele pentru evaluarea şi avizarea publicităţii medicamentelor de uz uman prin dezvoltarea unor mecanisme adecvate şi eficiente de monitorizare a publicităţii la medicamentele de uz uman astfel încât aceasta să încurajeze utilizarea raţională a medicamentului şi să nu inducă în eroare", se arată în referatul de aprobare.

Proiectul precizează că prin publicitate pentru medicamente (reclamă) se înţelege orice mod de informare prin contact direct (sistemul door-to-door), precum şi orice formă de promovare destinată să stimuleze prescrierea, distribuirea, vânzarea sau utilizarea de medicamente.

Publicitatea pentru medicamente va include în special: publicitatea pentru medicamente destinată publicului larg, publicitatea pentru medicamente destinată persoanelor calificate să prescrie sau să distribuie medicamente, vizite ale reprezentanţilor medicali la persoane calificate să prescrie medicamente, furnizarea de mostre, dar şi sponsorizarea întâlnirilor promoţionale la care participă persoane calificate să prescrie sau să distribuie medicamente.

Totodată, publicitatea va mai include şi sponsorizarea congreselor ştiinţifice la care participă persoane calificate să prescrie sau să distribuie medicamente şi, în special, plata cheltuielilor de transport şi cazare ocazionate de acestea. AGERPRES

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro