Norme Coca 2023 - 2024

Compartimentul de Integritate al Ministerului Sănătății va realiza și administra un registru electronic al asociațiilor de pacienți în care acestea se vor putea înscrie pentru a face parte din consiliile de etică.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul MS, registrul va fi actualizat permanent pentru a-i asigura oricărei organizații ce corespunde criteriilor solicitate posibilitatea de a-și prezenta candidatura pentru poziția de membru al consiliilor de etică ale spitalelor publice.

Registrul asociațiilor de pacienți va fi organizat pe județe și va fi publicat pe pagina web a Ministerului Sănătății, fiind comunicat tuturor unităților sanitare publice.

"Registrul are ca scop facilitarea comunicării și cooperării între Ministerul Sănătății, unitățile sanitare și reprezentanții asociațiilor de pacienți / organizațiilor societății civile în interiorul sistemului public de sănătate, atât cu privire la activitatea Consiliilor Etice, cât și în cadrul altor inițiative de cooperare și informare", precizează sursa citată.

În acest scop, asociațiile de pacienți sau organizațiile societății civile pot descărca formularul de înregistrare postat pe adresa: http://www.integritate.ms.ro/?pag=231 și îl pot transmite pe adresa de e-mail: cristian.petcu@ms.ro sau pot încărca datele direct folosind următorul link: http://infrastructura-sanatate.ms.ro/inscriere_asociatii_pacienti.

AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Antonia Niță)

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro