Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Sursa realitatea.net

Prezent miercuri dimineață la ceremonia de deschidere a celei de a VII-a ediții a Conferinței Zilele Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila", Mihai Fifor a subliniat că este nevoie să se poată forma "din nou ceea ce înseamnă medic militar".

"Am avut mai multe discuții în ultima perioadă despre cum trebuie regândită și reașezată ideea de medicină militară în această țară. Am discutat cu colegii cum facem dacă mâine ni se solicită de către partenerii noștri să deplasăm în teatre de operațiuni un spital militar. Suntem pregătiți să înfruntăm această provocare? Putem răspunde unei asemenea solicitări în orice moment? Cred că este un lucru la care trebuie să ne gândim. (...) Oricând România poate să aibă nevoie de dumneavoastră în regim de urgență și atunci trebuie să fim pregătiți pentru asta. Poate nu este rău să regândim inclusiv zona aceasta de învățământ academic militar. Este nevoie să putem forma din nou ceea ce înseamnă medic militar și, subliniez, medic militar. Am discutat cu primul ministru Mihai Tudose și vom avea tot sprijinul pentru a reașeza această idee de medicină militară în România", a afirmat ministrul Apărării.

Citeste mai departe

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro