Norme Coca 2023 - 2024

Un număr de 30 de ambulanțe noi vor fi achiziționate sâmbătă, în cadrul unui program de dotare, a anunțat, joi, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, în cadrul unui eveniment de predare a 26 de autospeciale achiziționate de Ministerul Sănătății către inspectoratele pentru situații de urgență.

"A venit o zi foarte fericită, mult așteptată, aceea de a livra cele 25 de ambulanțe pentru transport personal și victime multiple, ambulanțe care vor ajunge în mai multe județe din România, reușind să completeze necesarul de echipamente pentru calamități naturale. Există două componente ale programului, aceea de dotări ambulanțe și echipamente medicale, iar parte a acestui program se va realiza sâmbătă, când vom mai reuși să achiziționăm 30 de ambulanțe noi, și această parte pentru calamități și dezastre naturale, cele 25 de ambulanțe pentru transport personal și victime multiple și spitalul de campanie, care va ajunge la Galați. Iată un vis, practic, realizat, o dotare cu echipamente la standardele europene", a declarat Bănicioiu.

La rândul său, prezent la eveniment, vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a menționat că inspectoratele pentru situații de urgență au primit 25 de mașini de mare capacitate pentru transport personal și victime multiple, respectiv o autospecială în caz de calamități sau accidente colective. El a precizat că autospecialele predate joi vin în completarea celor 19 mașini de mare capacitate pentru transport victime multiple și a celor 12 posturi medicale avansate aflate deja în dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență.

AGERPRES

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro