Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, participă la Reuniunea informală a miniştrilor sănătăţii din UE (Consiliul EPSCO informal), care se desfăşoară, în aceste zile, la Milano, printre elementele de pe agenda de lucru regăsindu-se subiecte precum stilurile de viaţă şi prevenirea cancerului, inovarea medicală în beneficiul pacienţilor, dar şi ca stimul pentru sustenabilitate economică, şi terapia durerii şi îngrijirile paleative.

'Apreciem în mod deosebit temele incluse pe agenda Consiliului informal al miniştrilor Sănătăţii. Temele reflectă o continuare a  dezbaterilor strategice care au avut loc la Consiliul informal din aprilie, de la Atena, în contextul sustenabilităţii financiare a sistemelor de sănătate (inovarea medicală), dar, în acelaşi timp, punctând teme de reflecţie pentru provocările curente ale sistemelor de sănătate (îngrijirile paliative şi prevenţia cancerului)', a spus ministrul Bănicioiu cu ocazia participării la Reuniune, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, remis marţi AGERPRES.

Sursa citată precizează că ministrul Sănătăţii a participat, de asemenea, la ceremonia de semnare a Acordului pentru achiziţia comună a UE de contra-măsuri medicale (JPA) - vaccinuri pandemice şi alte produse farmaceutice în legătură cu ameninţările transfrontaliere grave de sănătate.

Acest document creează cadrul legal pentru viitoare achiziţii de vaccin pandemic şi produse farmaceutice la nivel european.

După reuniune, ministrul Sănătaţii va efectua şi o vizită la Policlinica San Donato, în cadrul programului de cooperare între Ministerul Sănătăţii din România şi IRCCS Policlinica San Donato şi Asociaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo privind dezvoltarea domeniului chirurgiei cardiace pediatrice în România.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro