Ministrul Sănătății a dispus efectuarea unui control privind contractele de achiziții de dezinfectanți la Institutul Oncologic Bucureşti. 

Ministrul Sănătății a anunțat, într-un comunicat, că a dispus Corpului de control să efectueze o anchetă cu privire la contractele de achiziții ale Institutului Oncologic București cu firma producătoare de dezinfectanți. 

„Ministrul Sănătăţii a dispus Corpului de Control, astăzi, 3 mai 2016, efectuarea unei anchete în ceea ce priveşte contractele de achiziţii încheiate de Institutul Oncologic Bucureşti cu firma producătoare a dezinfectanţilor în cauză, dar şi cu alţi agenţi economici, care pot avea legătură cu ancheta în cazul biocidelor”, potrivit comunicatului Ministerului Sănătății. 

 

De asemenea, ministerul a transmis că rezultatele anchetei vor fi transmise Parchetului General. 

„Rezultatele anchetei Corpului de Control vor fi transmise Parchetului General. De asemenea, ministrul Sănătăţii are în vedere extinderea anchetei pe marginea procedurilor de contractare şi achiziţii şi la alte unităţi spitaliceşti”, conform Ministerului Sănătății. 

Ministerul a precizat că DSP va anunța mâine rezultatele primelor teste de autocontrol și sanitaţie dispuse de ministrul Sănătăţii la data de 28 aprilie. 

Conducerea Institutului Oncologic din București este în concediu și nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Compania Hexi Farma a denunțat informațiile apărute în ultima perioadă drept „rău-voitoare” și a asigurat autoritățile că vor coopera. 

„Încă de la începutul săptămânii, întreagă comunicare cu presa s-a făcut pe baza de adevăruri sau de recunoaşterea informaţiilor pe care încă nu le avem, nicidecum pe minciună. Am înţeles situaţia la adevărată ei gravitate şi am plecat capul până când vom avea mai multe informaţii, dar nu vom accepta să fim catalogaţi drept mincinoşi şi nicidecum drept proşti”, a precizat Hexi Pharma. 

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro