Ministerul Sănătății a redeschis, în ultimul an și jumătate, 25 de spitale dintre cele 69 închise în timpul guvernului condus de Emil Boc, a declarat marți, la Bicaz, ministrul de resort, Nicolae Bănicioiu.

Foto: (c) LIVIU SOVA/AGERPRES FLUX

"Am redeschis 25 de spitale din cele 69 închise de guvernul Boc, dar am redeschis și multe secții ale unor spitale. Al 26-lea spital, de la Târgu Frumos, în Iași, va fi redeschis săptămâna aceasta. De asemenea, am terminat anul acesta șase maternități noi și va mai fi una gata până la sfârșitul anului. Odată închis un spital și gonit personalul de acolo, iar aparatura nu este conservată, este greu procesul redeschiderii", a afirmat Nicolae Bănicioiu.

Întrebat dacă spitalele redeschise nu mai sunt găuri negre ale sănătății, așa cum au fost caracterizate la momentul închiderii, ministrul Bănicioiu a răspuns că "sănătatea nu produce bani". "Spitalele produc sănătate, care, într-un fel, asigură forța de muncă, o populație care poate plăti impozite și poate avea activitate zi de zi. Politicienii de dreapta au vrut să taie tot, spunând că vor să taie cheltuieli. Nu a fost o gândire făcută de profesioniști, ci de amatori", a spus Bănicioiu.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a participat marți la redeschiderea spitalului orășenesc din Bicaz, după ce unitatea sanitară fusese închisă în anul 2011 în cadrul reformei sanitare a fostului ministru Attila Cseke.

AGERPRES/(AS — autor: Gabriel Apetrii, editor: Ștefan Gabrea)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro