Norme Coca 2023 - 2024

Începând de anul viitor, în România va fi funcţional un program de radioterapie. Ministerul Sănătăţii a contractat un împrumut de la Banca Mondială pentru dezvoltarea sistemului naţional de radioterapie, a declarat ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu în emisiunea La Ordinea Zilei de la Antena 3.

„În clipa de faţă, problema oncologiei nu este rezolvată în totalitate, pentru că aici nu este vorba numai de o problemă pentru medicamente. Problema la Oncologie este şi de chirurgie şi de radioterapie. La radioterapie am început proiectul, am început să investim în radioterapie. România nu are un sistem de radioterapie, un sistem naţional”, a declarat ministrul Bănicioiu.

„Noi reuşim să tratăm câteva mii de astfel de bolnavi, dintr-un necesar de peste 50.000-60.000”, a adăugat ministrul.

Vestea bună este că am reuşit să luăm un împrumut de la Banca Mondială, pe mai mulţi ani, care este cu precădere pentru radioterapie. Deci de la anul va începe să fie funcţional acest program de radioterapie. Prima unitate am inaugurat-o în urmă cu câteva luni, cu ajutorul Ministerului Apărării”, a continuat Nicolae Bănicioiu.

Potrivit ministrului Sănătăţii, din împrumutul acordat de Banca Mondială vor fi făcute între 13 şi 15 centre de radioterapie.

„Toţi cei care vor să intre în acest program, inclusiv privaţii, pot să intre şi primesc aceeaşi decontare pentru fiecare bolnav”, a adăugat ministrul.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro