Ministrul Sanatatii, Eugen Nicoalescu, a declarat ca autoritatile locale pot contribui la salariile medicilor din spitalele aflate in subordine, pentru ca acestia sa ramana sa lucreze in orasele de provincie.

"Avem cateva modificari, respectiv completari, la Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Una, noutate absoluta in lege, este aceea prin care autoritatile locale pot participa la cheltuielile de personal, respectiv pot da salarii mediciilor si asistentelor din spitalele aflate in subordine", a spus Eugen Nicolaescu, citat deMediafax.

Acesta a explicat decizia dupa ce unii primari s-au aratat disponibili sa plateasca cadrele medicale din spitale aflate in subordinea autoritatilor locale, precum edilul Mioveniului, Ion Georgescu, care a afirmat ca are bani pentru plata a cinci-sapte medici care sa ramana si sa lucreze in oras.

Totodata, salariile medicilor din spitalele din provincie pot fi platite si de consiliile judetene.

Potrivit OUG privind modificarea si completarea Legii nr.95/2006, autoritatile publice locale pot sa participe la finantarea unora dintre cheltuielile de administrare si functionare a spitalelor aflate in subordine - salarii, bunuri, investitii, reparatii, consolidare, extindere si modernizare, dar si dotari cu echipamente medicale.

Finantarea poate fi facuta in limita creditelor bugetare aprobate in acest scop in bugetele locale.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro