Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat luni, în legătură cu un posibil protest al medicilor de familie, că nu trebuie să fie lansate scenarii apocaliptice, precizând că este adeptul dialogului şi că vor fi mai multe discuţii în legătură cu prevederile din proiectul Contractului cadru.

Întrebat despre anunţul făcut de medicii de familie, în legătură cu declanşarea unor acţiuni de protest dacă nu va fi retras proiectul Contractului cadru privind acordarea asistenţei medicale, Nicolae Bănicioiu a spus: „Nu trebuie lansate scenarii apocaliptice”.

banicioiu-465x390

„Sunt chestiuni care trebuie reglate în medicina primară. Să nu aruncăm scenarii apocaliptice, pentru că lucrurile nu stau chiar aşa. Sunt adeptul dialogului. Trebuie să încurajăm medicii din mediul rural. Să nu impacientăm pe nimeni. Nici doamna doctor Tănăsescu (preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Rodica Tănăsescu - n.r.) să nu se impacienteze”, a adăugat Bănicioiu.

 Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro