Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri seară, în emisiunea „Bună seara, România”, de pe B1 TV, că sunt medici care lucrează maxim trei ore pe zi în spitalele de stat, iar unitățile medicale nu deschid ambulatorul pentru că astfel medicii ar trebui să muncească mai mult.
ministrul-sanata-ii-sunt-medici-
„Fiecare spital are ambulator de specialitate, dar nu-l deschide pentru că ar trebui să muncească mai mult. Pe secție, există 5-7-9 sau chiar 14 medici care lucrează o oră sau 3 pe zi, restul citesc, stau de vorbă sau pleacă la alte cabinete private în timpul lucrului”, a declarat ministrul.

Acesta consideră că vinovați sunt managerii și șefii de secție din spitale.

„Dacă managerul și șeful de secție și-ar face treaba, s-ar deschide cabinetul de consultații de ambulator și atunci acel medic ar sta o oră sau 2 pe secția resăpectivă și 3 sau 4 s-ar duce și ar face asemenea consultații. Dacă luați 20.000 de medici de ambulator cu 24 de ore pe zi ori 21 de zile lucrătoare veți vedea că nu avem atâta populație pe care să o consultăm”, a mai spus ministrul.

Eugen Nicolăescu: Medicii muncesc foarte puțin în spitale

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro