Infecţiile din spitalele din România omoară pacienţi! A recunoscut chiar ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, în exclusivitate în emisiunea "Foc Încrucişat" de pe TVR1. Dar spune că fenomenul este imposibil de controlat. O soluţie ar fi construcţia de secţii speciale în marile spitale sau ridicarea unor spitale noi.

Ministrul Sănătăţii a confirmat că tinerii care au suferit arsuri în clubul Colectiv au murit inclusiv din cauza infecţiilor din spitale. Şi nu puţini au murit din cauza acestora, în toată ţara.

"Întotdeauna, în astfel de situaţii, infecţiile din spitale sunt cauze inclusiv pentru deces. Ştim acest lucru. Nu e o noutate. Nu avem de ce să o ascundem, să minimizăm. Dar nu e singura cauză. Aceşti pacienţi aveau nu numai o leziune externă vizibilă, ei aveau leziuni pulmonare foarte severe. Ei sunt pacienţii care, din păcate, s-au prăpădit. Aceşti pacienţi au o imunitate extrem de afectată. Asupra acestor pacienţi se fac manopere repetate, invazive. Ar trebui, după această dramă, care este un semnal social, după părerea mea, un semnal care deschide poarta la o evaluare corectă şi la a pune pe masă cărţile, ăştia suntem. Atât putem în acest moment. Haideţi să ne înţelegem, să stăm cu toţii la masă şi să vedem exact ce dorim, de fapt, de la sistemul nostru. Contribuim cu toţii astfel încât toţi să primim în mod egal sănătate", a explicat ministrul Sănătăţii.

Bacteriile nu pot fi distruse, susţine ministrul. O soluţie ar fi noi spitale. Anul viitor, ar putea începe lucrările la un Centru de Arşi, spun reprezentanţii guvernului. Iar în marile spitale ar putea apărea secţii speciale.

Problemele din sistemul sanitar sunt, însă, mult mai multe.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro