Norme Coca 2023 - 2024

Ordinul comun dat de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anul trecut, şi semnat de Raed Arafat, prin care nu mai sunt compensate medicamentele pe care medicii le prescriu copiilor cu boli psihice grave, va fi modificat, potrivit preşedintelui Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu.

"Avem promisiunea că se va elabora un nou ordin care să rectifice această nedreptate. Actul de anul trecut a fost dat pe şest şi au fost afectate mai multe categorii de bolnavi. E foarte ciudat că s-a dat în acelaşi timp cu alt ordin controversat, care stabilea secretizarea unor legi de MS", ne-a declarat Vasile Barbu.

Ieri, prof. dr. Iuliana Dobrescu, medic neuropsihiatrie infantilă şi membru în Comisia de Specialitate a MS, a înaintat un memoriu faţă de acest subiect la MS şi a obţinut aceeaşi promisiune: că problema se va rezolva. De hotărârea MS sunt afectaţi copii care suferă de schizofrenie, autism, ADHD, diverse tulburări de comportament. "Practic, ne-au scos prima noastră linie de terapie şi au lovit în cel mai bolnav copil, cel cu boală psihică", declara pentru EVZ dr. Dobrescu.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro