Norme Coca 2023 - 2024

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, joi, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara este unul din centrele de referinţă din ţară pentru îngrijiri medicale şi pentru implementarea Programului Acţiuni Prioritare pentru Pacientul Critic.

"Acest spital reprezintă un model pentru alte spitale din ţară. De asemenea, este important de amintit faptul că Spitalul de Urgenţă din Timişoara este implicat în Programul dedicat Pacientilor Critici, program pe care l-am lansat la începutul mandatului şi prin care aceşti pacienţi beneficiază de cele mai moderne  medicamente, condiţii de tratament şi echipamente", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Programul Acţiuni Prioritare pentru Pacientul Critic, care a beneficiat de o alocare de 200 milioane de lei din Bugetul Ministerului Sănătăţii, a fost demarat în luna martie şi vizează alocarea de resurse financiare pentru tratamentul pacienţilor critici, în spitalele din întreaga ţară, din secţiile de Anestezie Terapie Intensivă, cu infarct miocardic acut, Accident vascular Cerebral, traumă, şi pentru profilaxia morţii subite de cauză cardiacă.

"Avem şi rezultate elocvente. Înainte de implementarea acestui program, România era pe ultimele locuri la mortalitatea intraspitalicească prin boli cardiace. În prezent, suntem la mijlocul clasamentului, iar în centrele de excelenţă în infarct miocardic acut în partea superioară a acestuia.

Prin acest program, pe care l-am finalizat în 7 luni – mai repede decât ne-am angajat, România devinde un exemplu în domeniul managementului urgenţelor în spitale", a explicat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a efectuat, joi, o vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara și s-a întâlnit cu şefii de secţie şi cadrele medicale din Spitalul Clinic de Urgenţă Timişoara, precum şi cu reprezentanţi ai pacienţilor care au beneficiat de acest tratament.

La eveniment au participat prof dr. Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii – coordonatorul Programului, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, prefectul Judeţului Timiş, Eugen Dogariu, precum şi reprezentanţi ai Casei Judeţene de Sănătate Timiş şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro