O chinezoaică desfigurată în urmă cu 12 ani, într-un incendiu, a fost supusă unui transplant de faţă mai puţin obişnuit. Medicii i-au "crescut" în chip în propriul său piept, iar apoi i l-au aplicat pe faţa distrusă de flăcări.

O adolescentă de 17 ani, din China, a cărei faţă a fost desfigurată de flăcări, zâmbeşte din nou, după 12 ani. Medicii au reuşit să îi construiască o nouă faţă, după ce i-au crescut această faţă chiar pe pieptul acesteia. Tânăra Xu Jianmei s-a trezit în această săptămână, după una dintre multiplele operaţii la care a fost supusă, că are bărbie, pleoape şi o ureche.

Tehnologia reprezintă un pionierat în chirurgia plastică, iar pacienta a fost astfel supusă gratuit acestei intervenţii chirurgicale. Echipa de medici din provincia Fujian a utilizat o tehnologie extrem de complexă, folosind un vas din artera femurală şi un balon umplut cu apă pentru a-i întinge pielea în zona pieptului. A fost nevoie de câteva luni pentru ca noua faţă să crească suficient de mare pentru a acoperii trăsăturile faciale ale adolescentei, iar intervenţia chirurgicală finală, înregistrată video, a durat nu mai puţin de opt ore.

Echipele de medici chinezi spun că în ultimele luni au efectuat mai multe operaţii similare de transplant, unui pacient fiindu-i crescut un nas pe frunte după ce acesta a fost desfigurat într-un accident rutier. Pentru refacerea cartilagiului au fost folosite oase din zona coastelor. Acest transplant a fost finalizat cu succes în luna septembrie

Echipele de medici chinezi spun că în ultimele luni au efectuat mai multe operaţii similare de transplant, unui pacient fiindu-i crescut un nas pe frunte după ce acesta a fost desfigurat într-un accident rutier. Pentru refacerea cartilagiului au fost folosite oase din zona coastelor. Acest transplant a fost finalizat cu succes în luna septembrie.

China 1

 china 2 china 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Operaţia la care a fost supusă Xu Jianmei

 

Sursa

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro