Norme Coca 2023 - 2024

Femeia a adus pe lume o fetiţă, după ce un singur medic din Bucureşti i-a dat o şansă uriaşă. I-a scos tumoarea şi a ajutat-o să se bucure de un prunc sănătos, care se va numi Efremia Andra. "Mă simt foarte fericită. Mi-am dorit dintotdeauna să fiu mama şi în sfârşit... E foarte frumoasă, de abia aştept să o ţin în braţe. Am auzit-o cum plângea, am început să plâng şi eu. Ne-am rugat foarte mult la Sf Efremie şi o să se numească Efremia", a declarat Diana Român, potrivit bzi.ro.

Tânăra a aflat că este bolnavă la scurt timp după ce a rămas însărcinată, în timp ce îşi făcea setul de analize pentru sarcina. În cazul ei, cancerul era în stadiu incipient şi deşi mulţi medici i-au recomandat să renunţe la copil, ea a preferat să îşi asume anumite riscuri şi să ducă sarcina până la capăt.

În mod normal, în cazul unei femei cu un cancer de col uterin se recomandă eliminarea completă a aparatul reproducător, ceea ce face că persoană respectivă să nu mai poată avea copii.

Medicul Petre Bratila i-a dat însă o şansă, pe care a mai avut-o, potrivit acestuia, o singură pacienta din întreagă lume, în Japonia. I-a extirpat tumoarea fără să atingă fătul. "Ea a pus mai presus această sarcina, având în vedere că încerca de foarte mult timp să rămână gravidă şi a riscat într-un fel", a declarat conf.univ.dr. Petre Bratila

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro