În ciuda credinţei populare că porţiile mai mici şi mai dese sunt o bună cale de a scăpa de kilogramele în plus, un nou studiu avertizează că cel mai eficient mod de a slăbi este să fii atent la aportul caloric, nu la o mulţime de mese mici împărţite cât mai des pe durata unei zile.

 

Cinci mese pe zi nu te vor face mai slab, potrivit unui studiu făcut de britanicii de la Universitatea din Warwik. Cercetătorii au descoperit că, în ciuda faptului că se spune că mesele dese în cantitate mică te slăbesc, cel mai eficient mod de a pierde din kilogramele în plus rămâne număratul caloriilor.

 

Cantitatea şi frecvenţa meselor nu afectează caloriile pe care le ardem în cursul unei zile. Ce contează cel mai mult la slăbit este să ştii exact ce aport caloric îţi aduc aceste mese“, mărturiseşte cercetătorul-şef, dr. Milan Kumar, citat de „Medical News Today“.

 

În cadrul studiului s-au analizat 24 de femei de greutate variată, s-a luat în considerare numărul de calorii arse de cele care mâncau două mese pe zi şi s-a comparat cu numărul de calorii consumate de femeile care mâncau şi cinci mese pe zi. Nu s-au descoperit diferenţe notabile între cele două categorii în ceea ce priveşte metabolismul. Ambele grupuri, şi cele care mâncau două mese pe zi, şi cele cu cinci mese, ardeau acelaşi număr de calorii pe zi.

 

 Studiul a mai descoperit şi că mese multiple pe zi pot creşte riscul de sănătate în cazul obezilor. Femeile supraponderale sau obeze, care mâncau cinci mese pe zi şi-au crescut riscul de inflamaţie asociat bolilor de inimă sau diabet.

 

Timp de zeci de ani, oamenii de ştiinţă au făcut studii care au demontat teoria meselor multiple în cursul unui zile, care susţine că astfel se creşte metabolismul şi poţi scăpa mai uşor de kilogramele în plus. Chiar în 1993, oamenii de ştiinţă au descoperit că rata metabolică nu este afectată de frecvenţa meselor. În ciuda acestor informaţii, frecvenţa gustărilor este considerată încă cel mai bun mod de a scăpa de colăceii de pe burtă.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro