Poliomielita, difteria, tusea convulsivă, varicela, oreionul, boala pneumococică şi infecţia meningococică sunt doar câteva dintre bolile învinse de vaccinuri, arată datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În ciuda numeroaselor mituri care circulă pe tema conţinutului vaccinurilor, acestea sunt testate cu rigurozitate înainte de a fi puse pe piață, potrivit producătorilor de medicamente.

Autor   Monica Cosac  Sursa  jurnalul.ro

Vaccinarea este cea mai bună metodă de protejare a nou-născuților împotriva unor boli care pot fi fatale, atrag atenţia medicii. Potrivit acestora,  circulă multe mituri legat de conținutul vaccinurilor şi tocmai de aceea este foarte important ca toți părinții să se înformeze din surse autorizate şi să fie convinși de faptul că acestea sunt sigure, eficiente și protejează copilul de afecțiuni severe.

„Tusea convulsivă, difteria, poliomielita, tetanosul neonatal sunt afecțiuni grave, rar întâlnite astăzi datorită vaccinării, care odată contractate au consecințe majore asupra dezvoltării copilului și pot duce în unele cazuri la deces. Scăderea ratei de vaccinare va duce în timp la creșterea incidenței acestor afecțiuni. Sunt multe mituri care circulă în ceea ce privește conținutul vaccinurilor. Îi sfătuiesc pe pacienți să discute toate  temerile pe care le au legate de vaccinare cu medicii de familie sau medicii pediatri, pentru a fi corect informați”, spune dr. Valeria Herdea, președintele Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie.

citeste-mai-departe

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro