Un copil de 14 ani a murit în condiții suspecte după ce sâmbătă a fost plimbat prin trei spitale până să i se acorde câteva îngrijiri medicale. Poliția a deschis o anchetă.

 Băiatul, elev eminent în clasa a VIII-a la Liceul Grigore Moisil din Timișoara a decedat în noaptea de duminică spre luni, în toaleta salonului unde a fost în cele din urmă internat, la Sitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara. Familia acuză medicii de malpraxis.

Elena Popescu, bunica adolescentului, e singurul membru al familiei care reușește să vorbească despre deces, în timp ce părinții sunt în stare de șoc. Femeia susține că nepotului ei nu i s-a făcut nicio analiză în spital.

Trimis de la un spital la altul

Băiatul s-a simțit rău toată săptămâna tecută. Sâmbătă seara a început să vomite. Părinții s-au panicat și l-au dus imediat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara. „Cei de acolo au spus că nu pot să-l primească pentru că are doar 14 ani și ne-au trimis la Spitalul de Copii”, povestește Elena Popescu. Oamenii au urcat copilul în mașină și au plecat cu el la Spitalul de Copii. Aici i s-au făcut niște analize și a reieșit că este suspect de hepatită. Nu a fost internat, ci trimis mai departe, la al treilea spital, respectiv la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”.
Femeia mai spune că aici medicii ”i-au dat câteva medicamente dar nu i-au făcut analize”.

”Nu i-au făcut analize”

Familia băiatului a decis să dea unitatea medicală în judecată. „L-am vizitat duminică seara, era bine, îmi spunea că îl doare puțin stomacul. Chiar dacă verdictul va fi că medicii nu mai puteau să facă nimic pentru a-l salva, ei aveau obligația să-l urmărească, să-i facă analizele. Nici măcar un ecograf nu i-au făcut, nimic”, a mai explicat bunica puștiului. Copilul a fost înmormântat marți.
Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, spune că medicii nu au știut de ce a murit băiatul. „Nu știm exact de ce a murit, băiatul a fost găsit mort în WC duminică noaptea. A fost considerată o moarte suspectă și tocmai de aceea a fost chemată poliția. Băiatul nu s-a simțit bine și a ajuns sâmbătă la urgență. În urma analizelor efectuate în urgență a reieșit că avea transaminazele crescute, deci avea hepatită, dar nu s-a știut de care”, ne-a declarat Virgil Musta.
Poliția Timiș a deschis o anchetă în acest caz. ”Poliția a deschis o anchetă în acest caz și așteptăm rezultatul necropsiei. Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarant Ancuța Morariu, ofițerul de presă al Poliției Timiș. (Foto: Adrian Pîclișan)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro