Norme Coca 2023 - 2024

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a declarat, vineri, că ministerul lucrează la o nouă listă de medicamente compensate, după ce proiectul acestei liste a fost alcătuit din 167 de molecule evaluate de o singură persoană. "De şase ani pacienţii aşteaptă introducerea unei noi liste de medicamente compensate, sper că o putem rezolva în cel mai scurt timp posibil, dar trebuie să facem nişte reguli. Acum încercăm să vedem dacă moleculele noi pe care vrem să le introduce în listă pot fi luate la preţuri mai mici", a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, la Forumul Asociaţiilor de Pacienţi.
El a mai spus că nu este momentul să fie cheltuiţi banii pe molecule care nu sunt eficiente. "Să nu ne mai facem că nu înţelegem că lista veche de medicamente compensate nu este folositoare. Trebuie să dăm pacienţilor ceea ce au nevoie. Trebuie să spun răspicat că în compartimentul de evaluare din MS există o singură persoană care a evaluat toate cele 167 de molecule noi. Am dubii în ceea ce priveşte modul în care o persoană a putut evalua toate aceste dosare", a mai spus Bănicioiu.
El a mai spus că în prezent există deficienţe majore şi în cadrul programelor naţionale de sănătate, de aceea este necesară o strategie clară pentru a elimina disfuncţiile în aprovizionarea cu medicamente.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro